středa 2. července 2014

ESSENS - co ještě nevíte o jogurtu.




Vážení přátelé,
ráda bych vás seznámila se zajímavými informacemi o pozitivním dopadu jogurtů na lidský organismus, zdraví a kondici.

Co je vlastně jogurt? 

Mléčný výrobek, při kterém se v mléce nechávají vyvíjet bakterie, jež procesem zvaným kysání přemění cukr na kyselinu mléčnou. Přidají-li se k jogurtu probiotické bakterie či jiné látky (např. vitaminy, stopové prvky a minerály), můžeme hovořit o nejrozšířenější funkční potravině na světě.
Jogurty přispívají k úpravě zažívání, podporují trávení a optimalizaci střevní mikroflóry, chrání proti působení škodlivých organismů, slouží k ochraně proti tvorbě žaludečních vředů a karcinomů a podporují snižování hladiny cholesterolu v krvi.

Co jsou probiotika?

Živé bakterie přirozeně se vyskytující v mléce, zakysaných mléčných výrobcích, jogurtech, nepasterovaných sýrech a mléčných nápojích. Dále se vyskytují v pivovarnických kvasnicích a např. i v kyselém zelí.
Pro zajímavost můžeme uvést, že lidské tělo obsahuje 10x více bakterií než vlastních buněk a váha probiotických bakterií v lidském organismu dosahuje neuvěřitelných 1,5 kg.
Probiotické bakterie se v organismu vyskytují ve střevech, žaludku, dýchacích a močových cestách, ale také v pokožce.
V lidském těle mají probiotika následující funkce:
- produkují kyselinu mléčnou a organické kyseliny, tvoří baktericidní a bakteriostatické látky, což vede k ochraně před choroboplodnými bakteriemi typu Salmonella, Helicobacterie, Candida apod.
- zpracovávají potravu a rozkládají nebezpečné látky, díky čemuž ochraňují organismus před záněty, vředovými chorobami i nádorovým onemocněním
- díky tvorbě kyselého prostředí upravují pH a tím dochází k ničení patogenních organismů
- posilují imunitu a snižují hladinu cholesterolu v krvi
Správné funkci probiotik v lidském těle škodí alkohol, silné infekce, stres, antibiotika, cytostatika a nesprávné stravování.

Co jsou prebiotika? 

Nestravitelná složka potravin, která je zdrojem energie pro probiotické bakterie a podporuje jejich růst a množení. Zároveň zabraňuje růstu a množení choroboplodných mikroorganismů. Pozitivně ovlivňuje rovnováhu střevní mikroflóry a zabraňuje problémům s trávením. Nejčastěji používané prebiotikum je INULÍN, přírodní látka získávaná z kořene čekanky.

Kmeny probiotických bakterií v ESSENS Colostrum Probiotics:

Streptococcus lactis - zmírňuje příznaky laktózové intolerance a dalších gastrointestinálních poruch
Lactobacillus bulgaricus - jedná se o acidofilní bakterii, která rozkládá laktózu na jednoduché cukry a pomáhá udržovat zdravou střevní mikroflóru
Lactobacillus acidophilus – stimuluje imunitní systém, upravuje střevní mikroflóru, výrazně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a vytváří účinnou ochranu proti průjmům, kvasinkové infekci a infekci močových cest
Bifidobacterium bifidum – pomáhá lidskému organismu odbourávat a absorbovat cukr, zároveň chrání před patogenními organismy, zajišťuje lepší vstřebatelnost vápníku, účinkuje proti virovým průjmům, zabraňuje vzniku zánětlivému onemocnění střev a zmírňuje kvasinkové infekce
Tyto čtyři probiotické kultury jsou vytvořeny speciální technologií (tzv. technologie 4. generace). Jednotlivé bakterie se v procesu nazvaném lyofilizace (sušení vymrazováním) obalují vrstvou polysacharidů a proteinů. Tato ochranná vrstva chrání bakterii proti agresivním žaludečním šťávám a umožňuje tak její působení až tam kde má, tedy ve střevech.

Colostrum ESSENS Probiotics je jediný výrobek tohoto druhu s obsahem Colostra, které působí na podporu imunity lidského organismu. Je třeba nezapomínat, že přestože se probiotické kultury množí, Colostrum nikoliv. Při opětovném použití již vytvořené kultury pro přípravu dalšího jogurtu účinek colostra mizí.

Věřím, že jsem vám poskytla užitečné informace a
naše jogurty si zamilujete stejně tak, jako já. 
Zdravím a přeji hezké dny
    Irena Hufová
ESSENS Colostrum Probiotics 

Žádné komentáře:

Okomentovat